"Ahol a víz az egészség forrása!"

Önkormányzat

modul-1 kepÁltalános Információk és Ügyintézés Tovább

Gyógy - és strandfürdő

modul-2 kepGyógyító, kellemes kikapcsolódás Tovább

Touring Hotel és Thermal Camping

modul-3 kepFelhőtlen pihenés, nyugodt környezet Tovább

Polgármesteri hivatal

modul-4 kepFontos dokumentumok és tudnivalók Tovább

Jurta tábor

modul-5 kepKaland és egyedülálló szórakozás Tovább

Autós kresz park

modul-5 kepAhol a picik játszva tanulhatnak Tovább

Eseménynaptár

Belépés a weboldalra

MFP logo
ltp
touring hotel banner

Akadálymentesítés Uniós Támogatással a Polgármesteri Hivatalnál

 

  • am22
  • am28
  • am30
  • am33

  • am34

Különbözőek vagyunk. Különbözik nemünk, életkorunk, nemzetiségünk, anyagi helyzetünk és még egészségi állapotunk is. Mindannyian egy közösségben, egy társadalomban élünk. Ha azt akarjuk, hogy mindenki megkülönböztetés nélkül részt tudjon venni a társadalmunk életében, akkor ennek meg kell teremteni a feltételeit. Akadály lehet egy kisgyermeknek az, hogy nem éri el a villanykapcsolót, egy idős embernek a lépcső melletti korlát hiánya, míg egy fogyatékkal élőnek, ha egyedül kell tájékozódnia a hivatalban. Az egyenlő esély biztosítása a megfelelő környezet kialakításával történhet. Ennek érdekében több hazai és uniós pályázat nyújt támogatást az egyenlő esély megteremtéséhez. A tavalyi év során ennek szellemiségében került sor előbb az orvosi rendelő majd a polgármesteri hivatal teljes körű akadálymentesítésére. Azért hogy lehetővé váljék a község lakosai illetve a hozzánk érkezők számára az akadálymentes egészségügyi ellátás igénybevétele valamint a könnyebb, gyorsabb ügyintézés. Speciális eszközök, műszaki megoldások alkalmazásával a polgármesteri hivatal teljes körű akadálymentesítése az ÉAOP-2009-4.1.5 kódszámú pályázati konstrukción elnyert uniós támogatással valósult meg. Elkészült az akadálymentes parkoló, a főbejárathoz vezető járda valamint egy 5% lejtésű rámpa melyen a mozgáskorlátozottak eljuthatnak az épülethez. Mindezeket csúszásmentes burkolattal, vezetősávval és kétoldali korláttal szerelték fel. Az akadálymentesítési programon belül a bejárati és belső ajtókat cserélték ki. Csúszásmentesített burkolattal lettek ellátva a közlekedő és az irodahelyiségek is. Teljes körűen felújították a vizes blokkokat valamint akadálymentesített WC helyiség is lett kialakítva. A folyosóra tájékoztató táblák kerültek, a halláskárosultak részére pedig mobil hallássegítő eszközöket vásároltak. Cserkeszőlő Község Polgármesteri Hivatala teljes körű akadálymentesítésével teljesítette az esélyegyenlőség biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. törvényben előírt kötelezettségeket valamint a "Segédlet a közszolgáltatások egyenlő esélyű hozzáférésének megteremtéséhez" c. dokumentum követelményeit.

 

Az akadálymentesítési program generál kivitelezését a Cserkeszőlői Beruházó nonprofit Kft. végezte.

 

A felújítás során olyan színvonalú létesítmény jött létre, amely nemcsak a fogyatékkal élők számára, hanem más használóknak is kényelmesebb és biztonságosabb ügyintézést tesz a jövőben lehetővé.

 

ujmagyarorszag

projekt

 

Az akadálymentesítésről több képet a galéria menü képek --> beruházások --> polgármesteri hivatal akadálymentesítése galériában láthatnak olvasóink.