"Ahol a víz az egészség forrása!"

Önkormányzat

modul-1 kepÁltalános Információk és Ügyintézés Tovább

Gyógy - és strandfürdő

modul-2 kepGyógyító, kellemes kikapcsolódás Tovább

Touring Hotel és Thermal Camping

modul-3 kepFelhőtlen pihenés, nyugodt környezet Tovább

Polgármesteri hivatal

modul-4 kepFontos dokumentumok és tudnivalók Tovább

Jurta tábor

modul-5 kepKaland és egyedülálló szórakozás Tovább

Autós kresz park

modul-5 kepAhol a picik játszva tanulhatnak Tovább

Eseménynaptár

Turizmus, gazdaság

Cserkeszőlő Magyarország és a Kárpát medence legnaposabb részén fekszik, évente átlagosan több mint 2000 órát kitevő napsütéssel. A település igazi üdülőfalu, itt található Magyarország legmelegebb és ásványi anyagokban leggazdagabb gyógyvízforrása, mely a leggyorsabban ható gyógyvizek egyike. Javallott mozgásszervi, rehabilitációs, izületi, valamint nőgyógyászati betegségek kezelésére. Népessége szezonban több mint kétszerese az állandó lakosságnak. Az idegenforgalmi szezon a gyógyvíznek köszönhetően már áprilisban megkezdődik, de a strand és gyógyfürdő egész évben nyitva van, a mellette lévő szállodával és kempinggel együtt. A település és környéke elsősorban a nyugodt, természetes környezetben pihenni, ill. gyógyulni vágyóknak ideális.


A település az 1943-ban feltárt, 2300 m mélységből feltörő, jelenleg 82 °C-os gyógy-termál vizre épülő szolgáltatásainak köszönheti népszerűségét. A nagyhatású gyógyvíz több évtizedes tapasztalatok alapján bizonyította gyógyhatását, kútjaink alkálikloridos, hidrogénkarbonátos vize hivatalos gyógyvíz-minősítéssel rendelkezik. A teljesen felújított gyógy- és strandfürdőben eredményesen gyógyíthatók a krónikus mozgásszervi, reumatikus betegségek, valamint a nőgyógyászati problémák. A gyógyulni vágyók kényelmét szolgálja a helyben igénybe vehető rheumatológiai orvosi szakrendelés, természetgyógyász rendelés, fogorvosi szakrendelés, fizikoterápia, masszázs, vízsugármasszázs (tangentor), gyógy- és frissítő masszázs, 4 rekeszes galvánkád, teljes testfelületű galvánkád, iszap kezelés, súlyfürdő, széndioxid kádfürdő, csoportos és egyéni gyógytorna, pedikűr kezelések, valamint szauna és álló ovális szolárium.

Környezetének fejlesztésére 1998-ig nem figyeltek kellően, de az elmúlt években a fürdő teljes felújítása és jelentős fejlesztése megtörtént, a környezete megszépült, így méltóképpen várja a vendégeket. 2003-ban adták át a feszített víztükrű 24 x 17 méteres úszómedencét. A több mint 30 millió forintos beruházáshoz 22 milliót a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Területfejlesztési Tanács pályázatán nyert el a fürdő üzemeltetője, a fennmaradó összeget önerőből finanszírozta.


Elkészült a fürdő új, minden igényt kielégítő, elegáns egészségügyi centruma és 2003-ban a kilencedik 250m2 vízfelületű gyógymedencéje is, mely könnyű szerkezetes tetővel befedésre is került, valamint a téli időszakban zárt, fűtött folyosóval kapcsolódik össze az új egészségügyi centrum épületével. A korábban már meglévő kezelések (tangentor, fizioterápia, gyógymasszázs, finn szauna, pedikűr-manikűr) mellett a gyógyulni vágyók igénybe vehetik a háromszemélyes súlyfürdőt, a szénsavas kádfürdőt, a négy rekeszes galvánkezelést, a szoláriumot, valamint részt vehetnek a gyógytorna foglalkozásokon is. A cserkeszőlői gyógycentrumban a legmodernebb,  európai uniós szabványoknak megfelelő berendezésekkel végzi a gyógyító munkát a három szakorvosból és 15 szakápolóból álló magasan képzett szakszemélyzet.

A legújabb szabadtéri medence a 275 köbméteres és 250 négyzetméter felületű, feszített víztükrű gyógymedence, melyet élményelemek gazdagítanak: hát- és válldögönyöző, talpmasszírozó és pezsgőfürdő. A beruházás 45 millió forintjába került a cserkeszőlői önkormányzatnak, a medencét a hivatal saját közhasznú társasága építette.


Az új élménymedence nemcsak a gyógyulni, pihenni vágyó idősebbeket vonzza a fürdőbe, hanem a fiatalabb generációkat is. 2004 nyarának a végén átadták a kétpályás – pályánként 33m hosszú – ponyvacsúszdát, amely a maga nemében Európában is egyedülálló. Ehhez kapcsolódik a homokfoci, a homokröplabda és lábtenisz pálya is. Felújították a gyermekmedencét és megépült egy 25 x 12,5 m-es tanmedence. Közvetlen szomszédságukban van az új női-férfi zuhanyozó, WC, öltözőegység. 2003 tavaszára készült el a hullámfürdő, valamint egy másik öltöző és vizesblokk egység.

 
A fürdőben télen 3 db különböző hőfokú fedett ülőmedence és egy úszómedence biztosítja a vendégek felüdülését. Az újonnan épített egészségügyi centrum épületében van a gyógyászati egység, ahová mind orvosi beutalóval, mind egyénileg érkezhetnek a gyógyulni vágyó bel-, és külföldi vendégekk.


A 4,6 hektár területen fekvő gyógy- és strandfürdőhöz kapcsolódnak vendéglátóipari egységek, ahol hideg-meleg ételeket, italokat szolgálnak fel, valamint egy automata tekepálya és minigolf pálya várja a vendégeket.


A fürdőhöz közvetlen átjárással csatlakozik a három csillagos Termál Kemping, a Touring Hotel és az Aqua-Lux Wellness Hotel.


Nagyra törő terveinknek megfelelően a "Cserkeszőlői Termál és Gyógyfürdő Építés" projekt keretén belül a 2009. október 02. és 2010. november 30. közötti időszakban megépült legújabb fürdő-attrakciónk, a fedett fürdőkomplexum, mely szolgáltatásaival, azoknak minőségével mindenben felveszi a versenyt a hazai és nemzetközi versenytársakkal.

 
Az elmúlt időszakok megfeszített munkájának és az elvégzett, valamint a tervezett fejlesztéseknek is köszönhetően a fürdőnkbe látogatók száma évről évre nő. 2003-ban a község fürdője csaknem 700 ezer vendéget fogadott, közülük a legtöbben visszatérő nyaralók. Évről évre egyre több igényes külföldi vendég – elsősorban német, holland és lengyel turista – érkezik a községbe, hogy színvonalas hotelben, kempingben, vagy éppen saját nyaralójában élvezze a felhőtlen kikapcsolódást.

Fel Vissza a cikkekhez